ابوالقاسم خزعلي
-
-
نام پدر :-----
شهر محل سکونت :تهران
درجه علمی :اجتهاد
مذهب : تشيع
ملیت : ايراني
تخصص :
-
-
مقدمات:
صرف و نحو: شيخ محمدرضا دامغاني (مشهد)، جامع المقدمات: شيخ علي اكبر صدرزاده (مدرسه نواب)، مطول و مُغني، محقق قوچاني (مشهد)
معالم و لمعه: سيد احمد يزدي (مشهد)
لمعه و قوانين: حاج ابوالقاسم قمي (مشهد).
سطح: كفايه: شيخ مجتبي قزويني (مشهد)
رسايل، مكاسب و كفايه: شيخ هاشم قزويني (مشهد).
خارج فقه و اصول:
فقه: آيت الله سيدحسين طباطبايي بروجردي (قم)
اصول: حضرت امام خميني(ره)(قم)
مكاسب: آيت الله سيد محمد حجت كوه كمره اي و سيد محمدتقي خوانساري
تفسير: علامه طباطبايي (قم))
-
-
آثار مرتبط:
-
-
عضو شوراي نگهبان
عضو مجلس خبرگان رهبري در سه دوره متوالي از استان خراسان
عضو مجلس خبرگان قانون اساسي
)
فعاليتها:
تبليغ و ارشاد مردم (آبادان، مشهد و رفسنجان)
سخنراني عليه رژيم ستم شاهي
امضاء اعلاميه عليه رژيم طاغوت
تبعيد به گناباد
مبارزه عليه رژيم
رابط حضرت امام با ديگر علما و مردم
اقامه نماز جماعت)
-
-
تفسير سوره فاتحه الكتاب
شرحي بر اشعار عينيه ابن ابي الحديد (درباره اميرالمومنين(ع))
- اساتيد
- آيت الله سيد حسين بروجردي، امام خميني(ره)، آيت الله سيد محمد حجت كوه كمره اي، آيت الله سيد محمدتقي خوانساري، حاج ابوالقاسم قمي، شيخ مجتبي قزويني، شيخ هاشم قزويني، شيخ محمدرضا دامغاني، محقق قوچاني، سيد احمد يزدي.
-
- آيت الله ابوالقاسم خزعلي در سال 1340 هـ.ش در خانوادهاي مذهبي در بروجرد متولد شد. وي تا حدود 10 سالگي در بروجرد ساكن بود و همانجا تحصيل خود را از مكتب خانه آغاز نمود. سپس به همراه خانواده براي سكونت عازم شهر مقدس شد. در مشهد تحصيلات خود را در دبستان ادامه داد و با موفقيت دوره ابتدايي را به پايان رساند. سپس وارد دوره متوسطه گرديد. ولي شور و شوق فراوان او به تحصيل علوم ديني، سبب شد، به فراگيري علوم حوزوي روي آورد. آيتالله خزعلي دروس حوزوي را با صرف و نحو نزد شيخ محمدرضا دامغاني آغاز نمود. سپس ساير مقدمات علوم ديني را نزد بزرگاني چون: سيداحمد يزدي، حاج ابوالقاسم قمي، محقق قوچاني آموخت و پس از پايان مقدمات، دروس سطح را نزد حضرات شيخ مجتبي قزويني، شيخ هاشم قزويني، شيخ كاظم دامغاني، صدرزاده فرا گرفت. وي پس از پايان دروس مقدمات و سطح براي تكميل تحصيلات راهي حوزه علميه قم گرديد و در درس خارج فقه و اصول آيت الله بروجردي شركت كرد. سپس از محضر آيات عظام: سيد محمد حجت كوه كمرهاي، امام خميني(ره)، سيد محمدتقي خوانساري بهرهها برد. آيتالله خزعلي ضمن تحصيل به تدريس نيز پرداخت و شاگردان بسيار تربيت نمود. وي همزمان با تحصيل و تدريس از تبليغ علوم ديني غافل نبود و در ايام تعطيل حوزه براي تبليغ و ارشاد مردم به نقاط حساس و دوردستي چون خوزستان و آبادان و رفسنجان ميرفت. آيتالله خزعلي در ايام تبليغ با افشاگريهايي كه عليه رژيم طاغوت در سخنراني هايش ميكرد، دستگير و به گناباد تبعيد شد. وي پس از برگشت از تبعيدگاه، همواره در كنار امام به مبارزه عليه شاه و حكومت فاسدش پرداخت. آيت الله خزعلي در جريان مبارزه روحانيون عليه لايحه انجمن هاي ايالتي و ولايتي به همراه امام به افشاگري عليه اين لايحه و شاه پرداخت. فعاليت هاي سياسي و مبارزات وي تا پيروزي انقلاب اسلامي ادامه داشت.پس از پيروزي انقلاب اسلامي، وي همگام با رهبر و مردم با پذيرش مسيوليت هايي به مردم و انقلاب خدمت نمود. آيت الله خزعلي پس از پيروزي انقلاب به عضويت شوراي نگهبان، عضويت در مجلس خبرگان رهبري و در مجلس خبرگان قانون اساسي درآمد.


-
محمود علومي
محل تولد: يزد
آيت الله محمود علومي يزدي فرزند شيخ جلال الدين علومي در سال 1311 هـ . ش در خانواده اي اهل علم و فضيلت در يزد ديده به جهان گشود. وي پس از پايان دوران ابتدايي، به تحصيل علوم ديني روي آورد و در مدرسه علميه شفيعيه دروس مقدماتي را آغاز نمود.آيت الله علومي مقدمات علوم حوزوي را از محضر ميرزاحسن محصل همداني - براي ديدن اطلاعات بيشتر كليك كنيد.