• سيد روح الله خاتمي

  • نام پدر :سيد محمد رضا

    شهر محل سکونت :اردكان

    درجه علمی :اجتهاد

    مذهب : تشيع

    ملیت : ايراني

    تخصص :

  • تحصيلات حوزوي: اجتهاد
    مقدمات و سطح:
    حاج ميرزا علي آقا شيرازي، اصفهان؛
    شيخ محمد خراساني، اصفهان.
    خارج فقه و اصول:
    سيد محمد نجف آبادي، فقه و اصول، اصفهان؛
    سيد علي نجف آبادي، فقه و اصول، اصفهان؛
    حاج آقا رحيم ارباب، فقه و اصول، اصفهان.
    اخلاق و عرفان:
    حاج ميرزا علي آقا شيرازي، اصفهان.
    منطق:
    حاج ميرزا علي آقا شيرازي، شرح شمسيّه، اصفهان.
    فلسفه:
    شيخ محمد خراساني، معقول و حكمت، اصفهان.)
  • امام خميني:
    «اسلام و ايران يكي از پر فروغ ترين چهره هاي تقوا و خلوص و ايمان را از دست داد. برادر عزيزم خاتمي زنده دل، چهره تابناك مبارزات خستگي ناپذير روحانيت روشن ضمير در دهه هاي اخير اين مرز و بوم بود. او روشنفكري متديّن و مجتهدي بزرگوار و از خوبان اميني بود كه اگر نتوان گفت بي نظير، مسلماً كم نظير بود. او با گوشت و پوست خود، مبارزه را مي فهميد و سختي هاي آن را چون شربتي گوارا مي نوشيد. او يك عمر با تحجّر و واپس گري مي جنگيد و يكي از طرفداران بي بديل اسلام ناب محمدي (ص) در عصر فريب و خودپرستي بود. او پاك زيست و پاك مُرد و پاك در جوار رحمت ربّش آرميد...». (پيام انقلاب، شماره 227).
    آيت اللّه خامنه اي:
    «درگذشت آيت اللّه خاتمي با توجه به سابقه مبارزاتي، روشن بيني، مقام علمي و روحاني ايشان، ثلمه بزرگي بر عالم اسلام به شمار مي آيد». (پيام انقلاب، شماره 227).
    آيت اللّه خامنه اي:
    «وجود اين مرد پربركت بزرگوار عالي قدر، حضرت آيت اللّه خاتمي و انديشه روشن مصفاي كم نظير اين مرد، در ميان قشر روحاني موجب شده است كه بسياري از روشنفكران اسلامي به اين شهر و اين منطقه با نظر ويژه اي نگاه كنند... براي من همواره مركز استان يزد، اردكان بوده است». (تاريخ اردكان، علي سپهري، ج اول، ص 437).
    حجت الاسلام و المسلمين محمد حسين بهجتي (شفق):
    «هيچ گاه نديدم كه ايشان تعيّني به خود بگيرد و دست از تواضع بردارد و به خاطر صفاي نَفْس و تواضع بسيارشان، افرادي كه با ايشان نشست و برخاست مي كردند، مجذوب اخلاق ايشان بودند».(پيام انقلاب، شماره 227).

    آثار مرتبط:
  • 1 ـ نماينده امام و امام جمعه، يزد؛
    2 ـ امام جمعه، اردكان.)

    فعاليتها:
    1 ـ تأسيس حوزه علميه اردكان، 1355 هـ . ق؛
    2 ـ تشكيل جلسه آموزش معارف اسلامي، اردكان، پيش از انقلاب؛
    3 ـ پخش اعلاميه هاي امام خميني و ارتباط بين امام و مردم؛
    4 ـ برپايي مراسم چهلم شهداي ايران (چهلم شهداي قم، تبريز، اصفهان و...).)
  • اساتيد

  • آيت اللّه سيد روح اللّه خاتمي، در سال 1285 هـ . ش برابر با 1324 هـ . ق در خانواده­اي اهل علم و فضيلت در اردكان يزد، ديده به جهان گشود. پدرش، آيت اللّه سيد محمد رضا خاتمي، يكي از عالمان بزرگ شهر بود. وي تا 13 سالگي در مكتب خانه تحصيل نمود. پس از آن، به فراگيري علوم ديني روي آورد. سيد روح الله، مقدمات و ادبيات عرب را در اردكان فراگرفت. سپس در 18 سالگي به اصفهان رفت و از محضر استادان بزرگ آن جا هم چون حضرات آيات: ميرزا علي آقا شيرازي، حاج آقا رحيم ارباب، شيخ محمد خراساني، حاج مير سيد علي و سيد محمد نجف آبادي، در ادب، فقه، اصول و فلسفه بهره برد. وي پس از پايان دروس مقدمات تصميم داشت براي تكميل  دروس به نجف اشرف برود، ولي رژيم عراق، رفت و آمد به عتبات عاليات را ممنوع كرده بود. از اين رو، در اصفهان باقي ماند و در سال 1355 هـ . ق با افزايش سخت گيري رژيم پهلوي نسبت به روحانيت، به اردكان بازگشت و حوزه  علميه اردكان را بنا نهاد.او با آغاز نهضت اسلامي به رهبري امام خميني، هم گام با مردم و روحانيان، به پشتيباني از آن پرداخت و به عنوان رابط بين امام و مردم، مسؤوليت پخش اعلاميه ها و بيانيه هاي امام را بر عهده گرفت. پس از پيروزي انقلاب اسلامي از سوي امام خميني به سمت امام جمعه  اردكان منصوب گشت و پس از شهادت حضرت آيت اللّه صدوقي(ره)، با حكم امام به نمايندگي ولي فقيه و امام جمعه  يزد، برگزيده شد. سرانجام، اين انديشمند بزرگ و مبارز خستگي ناپذير، پس از عمري كوشش علمي و فرهنگي و فعاليت هاي سياسي، در5آبان  سال 1367 هـ . ش برابر با 16 ربيع الا ول 1409 ق در 85 سالگي بدرود حيات گفت و پيكر مطهّرش پس از تشييع با شكوه در اردكان يزد به خاك سپرده شد.